טעמו של הבורי מיוחד ולכן ה לא דג אידיאלי למי שאינו מורגל באכילת דגים. אבל מי שמכיר ואוהב דגים, יתענג על הטעמים המודגשים של דגי הבורי (בעיקר בורי פרא שמקורו בים), כשהם מלווים ברוטב פיקנטי וארומטי.
2 דגי בוקר במשקל 800 גרם כל אחד, פרוסים בעובי 3 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
15 שיי שום פרוסות
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק
4 כפות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 כפות כמון
1 כף כורכום
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
1 כפית מלח
4 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון גדול
1 כוס מים
מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית
מוסיפים את הפלפל החריף ואת פרוסות השום ומטגנים קלות מבלי להשחים אותן.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים תוך כדי בחישה את רסק העגבניות, מיץ הלימון והמים, עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
מוסיפים למחבת את פרוסות הדגים, כולל הראשים והזנבות, יוצקים עליהן את הרוטב בעזרת כף, מכסים את המחבת ומבשלים כ- 10 עד 15 דקות, על אש קטנה. חשוב לשים לב שהרוטב לא מצטמצם מהר מדי ובמקרה הצורך להוסיף מים.
מוציאים את פרוסות הדג ומצמצמים את הרוטב לסמיכות הרצויה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.