בשרו הלבן והמוצק של הלברק מזכיר את דג הים שממנו התפתח ה- sea bass , שאינו קשור לבס הסלע המחוספס, הגדל בבריכות ויש לו תכונות אחרות. היין, הירקות ועשבי התיבול מוסיפים לדג ניחוחות וטעמים עדינים.
4 דגי לברק מנוקים
1/2 כוס שמן זית משובח
1 כף זרעי קימל
1 כף זרעי כמון
4 בצלים לבנים, חצויים לאורך ופרוסים דק
20-30 שיני שום
זר בזיליקום ריחני
4 גזרים פרוסים דק
8 קישואים קטנים חצויים לאורך
2 כוסות יין לבן
חופן מלח ים
פלפל שחור טרי גרוס
מחממים תנור לחום של 220 מעלות
מניחים את השמן, זרעי השומר ו/או הכמון בתבנית מתכת שמתאימה לתנור ומעליהם מניחים את שיני השום והבצל הפרוס. בשלב זה אפשר לשים את התבנית על להבה ולטגן מעט את כל המרכיבים, תוך שימוש בכפפה חסינת חום. התוצאה קצת יותר טעימה, אבל זה לא ממש הכרחי.
תולשים את עלי הבזיליקום מהענפים וממלאים בהם את בטן הדגים.
מסדרים את הדגים על הבצל ומעליהם את הגזרים והקישואים.
יוצקים את היין לתוך התבנית ומזלפים מעט שמן זית על הדגים, ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים את התבנית לשליש העליון של התנור. מנמיכים את חום התנור ל- 200 מעלות.
אופים במשך 10 דקות, מסירים בזהירות את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ- 3 דקות בגריל.
מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתנור ל- 5 דקות נוספות.
בעזרת מרית ארוכה מעבירים כל דג לצלחת הגשה ומפזרים מעליו את הנוזלים והירקות.