לפני שהמציאו את נייר האלומיניום, נהגו לעטוף דגים בעלים שונים, שהגנו עליהם מפני חום גבוה מדי. במקרה שלנו, מדובר בעלי גפן מוחמצים, אבל אלה יכולים להיות גם עלי בננה או עלים חיצוניים של תירס. חמיצות עלי הגפן מוסיפה הרבה טעם. המתכון הזה טעים להפליא גם עם דגי פרידה.
4 דגי מוסר (או פרידה) במשקל 500 גרם (כל אחד) מנוקים
כ- 20 עלי גפן מוחמצים
4 ענפי רוזמרין קטנים
4 פרוסות לימון
12 שיני שום
2 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס
מניחים פרוסת לימון, ענף רוזמרין, חצי עלה דפנה ושלוש שיני שום חצויות, בבטן של כל אחד מהדגים
פורסים שניים או שלושה עלי גפן (לפי הגודל) על משטח העבודה, כך ששטחם יהיה גדול משטח הדג.
משמנים את חלקו החיצוני שלך כל דג בשמן זית, ממליחים ומפלפלים מעט. עוטפים היטב בעלי הגפן, מחזקים בחוט "שמשון" או בקיסמים. עדיף לעשות את השלב הזה כמה שעות לפני ההכנה, כדי לתת לחומרי הטעם לחדור לדג.
מניחים על גריל חם אך לא לוהט וצולים כעשר דקות מכל צד. העלים עשויים להיחרך מעט אך הדבר לא פוגע בטעמם. מי שלא אוהב את טעם עלי הגפן, יכול לקלף אותם בזהירות ולאכול רק את הדג.