ראקי הוא משקה האניס הפופולארי של טורקיה שנקרא גם "חלב האריה". "חלב" משום שהוא הופך לבן כשמערבבים אותו במים ו/או קרח, ו"אריה" בשל חוזקו- 45 אחוזי אלכוהול. אין פה כוונה לסחרר את הסועד, רק להוסיף מימד למרק הדגים
3 כפות שמן זית
5 שיני שום פרוסות
1 גזר חתוך לגפרורים
1 גבעול סלרי חתוך לגפרורים
1 עגבניה בשלה, קלופה, ללא גרעינים וקצוצה דק
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1/4 כפית זרעי שומר
1/2 כוס ראקי או משקה אניס אחר (ערק או אוזו, למשל)
1 ליטר ציר דגים
2 כפות רסק עגבניות
200 גרם בשר דגים, ללא עצמות ועור, פרוס לנתחים קטנים
מיץ מלימון בינוני
1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה
מלח
מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים מעט את פרוסות השום ואת הירקות. עדיף לא להשחים את השום, כי הוא עלול לתת טעם לוואי לכל המרק.
מוסיפים 1/2 כוס ראקי ומלהיבים את המשקה: אפשר לעשות זאת ע"י הטיית המחבת כדי שהלהבה "תתפוס" את האלכוהול. חשוב להרחיק את המחבת ככל האפשר מהפנים ומהגוף כשעושים זאת.
כשהלהבה דועכת, מוסיפים ציר דגים, רסק עגבניות ומלח ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים כמה דקות.
מוסיפים את בשר הדגים ומיץ הלימון ומבשלים בנשך כדקה על אש גדולה, עד שהדג עשוי. מקשטים בפטרוזילה.