מקור המנה הוא מאזור פרו, על חופיה העצומים ומבחר הדגה המרשים שלה. כיום משמיטים את התירס, שהיה חלק מהמרכיבים המקוריים, אבל לא מוותרים על דג טרי ביותר ועל מרכיבים אחרים שיחמיאו לו, בלי לגנוב ממנו את ההצגה.
500 גרם פילה אינטיאס טרי מאוד (או דג לבן אחר)
2 ליים טרי (אפשר להחליף בלימון רגיל)
1/2 תפוז
1 פלפל צהוב קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חריף קטן, פרוס דק
1 זר קטן של כוסברה, קצוץ
1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 אבוקדו בשל וקשה, חתוך לקוביות
1 חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל אגודל, מגורר דק
1 כפית עלי טימין טרי
1 כוס שמן זית
מלח גס
חותכים את פילה הדג לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, לתוך קערת זכוכית, מגררים קליפה מליים אחד וסוחטים מיץ מכל ההדרים.
מוסיפים את כל החומרים, למעט משמן הזית והמלח ומערבביםץ
מוסיפים את חתיכות הדג, מערבבים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
מוציאים מהמקרר, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
מגישים במנות קטנות מקושטות, עם מעט מלח גס.