פיש אנד צ'יפס

הבריטים מעולם לא נחשבו לעם שוחר גסטרונומיה, בעיקר אם משווים אותם לשכניהם האיטלקים, הספרדים והצרפתים. המנה הזו, המזוהה כל כך עם אנגליה, אולי לא מסעירה במיוחד, אבל מצד שני, היא קולעת לכל הטעמים ומאוד כיפית לאכילה. אולי זו הבירה שבבלילה.

המצרכים

4 פילטים עבים של מושט או דג שלם מנוקה היטב

1 כוס קמח לבן

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל לבן טחון

1 פחית בירה 330 מ"ל

קורנפלור

שמן לטיגון

6 תפוחי אדמה בינוניים המתאימים לטיגון (למשל זן דזירה)

הוראות הכנה

שמים את הקמח והתבלינים בקערה עמוקה. יוצרים גומה באמצע ושופכים לתוכה את הבירה. טורפים היטב במטרפה עד שהבלילה אחידה וללא גושים. מכניסים למקרר עד לשימוש.

חותכים את תפוחי האדמה לצ'יפסים בינוניים וטובלים במי קרח למשך רבע שעה. מסננים ומייבשים היטב על נייר סופג.

מייבשים את נתחי הדג על נייר סופג (או מייבשים את הדג בשלמותו).

ממלאים סיר בשמן עד לכדי שליש הגובה ומחממים אותו על להבה ביונית לכ- 160 מעלות. מטגנים את הצ'יפס עד שהוא משחים מעט, מוציאים וסופגים את עודפי השמן בנייר.

מאבקים את הדג בקורנפלור מכל הצדדים, טובלים בבלילת הבירה ומטגנים בשמן חם יותר, כ- 190 מעלות, עד להזהבה. סופגים את עודפי השמן ושומרים חם.

מטגנים את הצ'יפס טיגון שני, בחום גבוה יותר, עד שהוא שחום ופריך.

מגישים עם סלסה

שתפו את המתכון

שתפו את המתכון

מתכונים נוספים בשבילך
פתחנו לכם את התאבון