הקרפצ'יו הוא מנה כל כך פופולארית, שנדמה שהוא הומצא לפני כמה מאות שנים, אבל האמת היא שהגישו אותו לראשונה רק לפני כמה עשורים, ב- Harry's Bar בוונציה. לקחנו דג שבשרו האדום מזכיר בשר בקר ושידכנו לו את הרוטב שבו מגישים עד היום את הקרפצ'יו ב- Harry's Bar.
1 קילו פלמידה אדומה (או טונה) נקייה מעור ועצמות ומחולקת ל- 4 פילטים ארוכים
3/4 כוס מיונז
1 עד 2 כפות רוטב וורסטרשייר
כפית מיץ לימון
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
טורפים בקערה את המיונז עם הלימון והוורסטרשייר, מתבלים במלח ופלפל ומדללים בחלב לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לבקבוק פלסטי לחיץ עם פיה דקה
מכינים צלחות כמספר סועדים וכשהן מוכנות- מזלפים את הרוטב על הקרפצ'יו בעזרת הבקבוק (ואם אין בקבוק- בעזרת כף), בצורת שתי וערב. במרכז הצלחת מסדרים פרוסות דקיקות של צנונית עם כמה טיפות רוטב (הכי קל לחתוך את הצנונית בעזרת קולפן ירקות. אף אחד לא יבין איפה למדתם לחתוך דק כל כך…)